Top Hoveniers

Onderhoudsvrije tuinen

Heb je geen groene vingers, maar wil je toch het hele jaar door genieten van een prachtige tuin? Dan is een onderhoudsvrije tuin iets voor jou. Laat je inspireren door enkele van onze referenties.

shape-boxes-white.svg

Onderhoudsvrije tuinen van klasse

Je wilt natuurlijk een mooie tuin, maar heb je geen tot weinig tijd om een tuin te onderhouden? Dan is een onderhoudsvrije tuin mogelijk iets voor jou. Hendriks Hoveniers ontwerpt, maakt en onderhoud eenvoudig te onderhouden tuinen die sfeer en rust uitstralen. Beperk het onderhoud tot een minimum en start met genieten.

Onderhoudsvrij en toch groen

Onderhoudsvrij betekent niet perse een tuin vol tegels of grind. Het gaat om de balans tussen het gebruik van onderhoudsarme beplanting en tuinverharding. Een mooie onderhoudsvrije tuin wordt gecreëerd door het maken van een aantal duidelijke keuzes in ontwerp, beplanting en materiaalgebruik. Zo kan in de tuin sfeer gemaakt worden door middel van enkele duidelijke groen elementen zoals een karakteristieke meerstammige solitairheester, Rododendrons, Taxushagen, helmgrassen, bomen in pot en Hortensias. Deze planten vragen om weinig onderhoud. Daarbij gaan dicht begroeide bloemborders met onderhoudsarme planten de groei van onkruid tegen.

Optimaal gebruik van tuinverharding

Tuinverharding zoals grind en tegels zijn veelgebruikte elementen in onderhoudsvrije tuinen. Gecombineerd met bijvoorbeeld halfverhardingspaden en enkele grote, moderne bloembakken zorgen voor een duurzame tuin die jarenlang meegaat, zonder dat je er veel omkijken naar hebt. Bekijk de onderhoudsvrije tuinen die we al eerder gecreëerd hebben, ondermeer bij:

  • dit rijtjeshuis,
  • bij een vrijstaande nieuwbouwwoning,
  • een kleine tuin in Duiven
  • en bij deze onderhoudsvrije tuin in Renkum.

Meer informatie over een onderhoudsvrije tuin van Hendriks Hoveniers

Hendriks Hoveniers heeft veel ervaring met het ontwerpen, aanleggen van onderhoudsvrije tuinen. Voor mensen die helemaal niet van tuinieren houden, doen we ook het meest noodzakelijke onderhoud aan deze grotendeels onderhoudsvrije tuinen. Wil je meer weten over het laten ontwerpen, aanleggen of onderhoud van een onderhoudsvrije tuin? Neem dan contact met ons op.

shape-circles-black.svg
Geef een groene boost aan uw tuin
~Diderik Corts
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl
Diderik