Top Hoveniers
Tuinen

Strakke onderhoudsarme tuin in Duiven

Een onderhoudsvrije tuin, dus zonder onderhoudswerkzaamheden, bestaat niet. Maar een onderhoudsarme tuin wel. De bewoners van deze vrijstaande woning aan de rand van Duiven hebben Hendriks Hoveniers benaderd om eens mee te denken voor de hervorming van de plantvakken in de tuin naar een strakke, onderhoudsarme tuin.

hendriks-hoveniers-strakke-tuin-duiven-3
Studio REDD - Duiven - FINAL DRAFT - HQ-0088sliderfoto
Onderhoudsvrije tuin
hendriks-hoveniers-strakke-tuin-duiven-3
Onderhoudsvrije tuin
hendriks-hoveniers-strakke-tuin-duiven-6
Onderhoudsvrije tuin
hendriks-hoveniers-strakke-tuin-duiven-4
Onderhoudsvrije tuin
hendriks-hoveniers-strakke-tuin-duiven-5
Onderhoudsvrije tuin
hendriks-hoveniers-strakke-tuin-duiven-8
Onderhoudsvrije tuin
hendriks-hoveniers-strakke-tuin-duiven-9
Onderhoudsvrije tuin
hendriks-hoveniers-strakke-tuin-duiven-10
Onderhoudsvrije tuin
hendriks-hoveniers-strakke-tuin-duiven-13
Onderhoudsvrije tuin

Van analyse naar ontwerp

Na diverse gesprekken is gebleken dat de bestaande borders niet meer voldeden naar de wensen van de klant. De bomen waren te groot, er waren wild overgroeide borders en de tuin vroeg om veel intensief snoeiwerk. Hun tuin was dus meer een last dan een lust. Soms is een tuinrenovatie dan ook niet voldoende om het gewenste effect te bereiken, namelijk: Een strakke minimalistische tuin met een minimum aan onderhoud. Hendriks Hoveniers heeft in samenwerking met studio Redd een concept opgesteld om de tuin opnieuw in te richten naar de wensen en tuinarchitectuur van nu. Een super strakke en minimalistisch tuin als resultaat.

Hoogwaardige materialen voor een strakke tuin

Met de meest moderne materialen zoals staal, moderne houten schuttingen en hele grote betontegels vormt de tuin zich als een moderne strakke tuin. Grote vlakken met siergrassen samen met enkele bloeiende Verbena’s en Acanthus bloemen maken de sfeer en geven de tuin een krachtig karakter. Een duidelijke zichtlijn is gecreëerd door gebruik van een groot formaat tegels in de meest nieuwe witte trendy kleur. De fabrikant heeft zelfs foto’s genomen van dit project, zeker iets om trots op te zijn.

Sfeer elementen in een strakke tuin

Een strakke overkapping met dimbare verlichting en inbouwheaters is geheel ontworpen en als een maatpak geïntegreerd in de tuinarchitectuur. Het achterliggende weiland met grazende schapen is het decor achter de doorkijk. De tuinverlichting, bestaande uit een selectie van bega armaturen, is specifiek afgestemd op het gebruik van de bewoners. Naast een stukje veiligheid zorgt een goede tuinverlichting voor extra sfeer en comfort. Geheel doorgevoerd in het verlichtingsplan zijn tuinspots, sfeervolle indirecte wandarmaturen en staande lampen, uiteraard in een led uitvoering. Wist u trouwens dat Hendriks Hoveniers over een eigen elektricien beschikt die gespecialiseerd is in buitenverlichting?

Een mooie tuin met weinig onderhoud

De opdracht was om het onderhoud echt tot een minimum te beperken. Daarom is in het ontwerpfase al rekening gehouden met duidelijke architectonische lijnen als maairand. De robotmaaier zal zorgen voor de nette strakke grasmat en zo wordt het wekelijks maaien ook uit handen genomen. De grote vakken met siergrassen zullen met de voorjaarsbeurt in maart worden afgeknipt door de onderhoudsploeg van Hendriks Hoveniers.

Meer informatie over een strakke onderhoudsarme tuin in Duiven

Wilt u meer weten over deze strakke onderhoudsarme tuin in Duiven? Denkt u zelf ook na over het aanleggen van een strakke en/ of onderhoudsarme tuin? Neem dan contact op met Hendriks Hoveniers. We kijk graag met u naar de mogelijkheden.

Tuin specificaties

  • Tuinoppervlakte: Middelgrote tuin
  • Ligging: Strakke onderhoudsvrije tuin met een eigen karakter en doorkijk naar landschap.
  • Bestratingstype: Siersplit in stabilisatiematten en grootformaat trendy witte betonplaten
  • Tuinverlichting: Diverse Bega tuinspots voor het aanlichten van de bomen, diverse wandlampen en paalarmaturen als sfeerverlichting.
  • Onderhoudsniveau: laag
  • Bouwkundige elementen: Antracietkleurige schuttingen, stalen overkapping met inbouw heaters en tuinpoort.
  • Beplantingstype: Grote vakken siergrassen met Taxusblokhagen en zuilvormige Amberbomen.
  • Locatie: Duiven

Geef een groene boost aan uw tuin
~Diderik Corts
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl Contact
Diderik