Top Hoveniers

Daktuin inspiratie

Heeft u een prachtig appartement op de bovenste verdieping gekocht, een penthouse of een balkon dat u efficiënt en stijlvol wilt inrichten? Dan zijn er legio aan mogelijkheden waar wij u graag in bijstaan

Natuurlijk moet uw dakterras smetteloos bij de klasse van uw woning passen. Doe hier inspiratie op of vraag een offerte aan voor de mogelijkheden.

shape-boxes-white.svg

Dakterras ontwerp mogelijkheden

Exclusieve dakterrassen vragen om een exclusieve inrichting. Dat betekent dat u goed over uw dakterras ontwerp moet nadenken. Daarbij zijn onder andere de volgende vragen belangrijk:

  • Wat zijn uw verwachtingen van het dakterras en bij welke stijl moet uw dakterras passen?
  • Veel ruimte voor groen of juist meer ruimte voor ruime zitplekken?
  • Wat voor vloer moet het terras krijgen?
  • Wilt u een overkapping of juist alles onder vrije hemel?
  • Wat voor soort verlichting wilt u graag terugzien?

Wij kunnen u helpen bij het volledige traject om een exclusief dakterras in te richten. We denken creatief buiten de lijnen, zodat we u met een prachtig ontwerp kunnen verrassen, waarbij we al uw wensen meenemen. Ook kunnen we u verschillende mogelijkheden voorstellen, die bij uw wensen zouden passen, zodat u zich kunt oriënteren, wat u zelf wilt.

Vloer op uw dakterras

Een van de eerste onderdelen bij de inrichting van uw dakterras is de ondergrond. Hierbij heeft u verschillende opties, zoals lichtgewicht tegels, keramische tegels, een houten vloer of juist een stuk kunstgras. Uiteraard kunt u ook verschillende ondergronden met elkaar combineren om een speels effect te creëren en uw exclusieve dakterras inrichting tot in detail te plannen.

Beplanting op exclusieve dakterrassen

Veel mensen willen op z’n minst iets van groen op hun dakterras terugzien. Hierdoor krijgt het niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar de planten dragen daarnaast ook aan de sfeer bij. Zo passen strak gesnoeide planten goed bij een strakke en moderne inrichting met veel rechte lijnen, terwijl veel gekleurde bloemen goed bij een wat landelijkere inrichting passen. Of waant u zich in tropische sferen met allemaal exotische planten verdeeld over uw dakterras.

Echter zijn er wel een aantal dingen waarmee u rekening moet houden. Zo zult u meer gebruik van bloembakken op uw dakterras moeten maken. De bloempotten van Atelier Vierkant zijn zelfs zo groot dat u hierin ook kleine boompjes kunt planten, waardoor u bijna niet meer merkt dat u zich op hoogte bevindt, maar uiteraard blijft het prachtige uitzicht op de stad onder u aanwezig.

U kunt natuurlijk ook voor een deel een daktuin aanleggen en voor een deel een dakterras met veel zitmogelijkheden. Met behulp van grote bloembakken is het geen probleem om perkjes met allerlei planten, struiken en bloemen aan te leggen. In het midden of in een van de hoeken kunt u ruimte maken voor uw zithoek met exclusieve tuinmeubels.

Daarbij is het erg mooi om met hoogteverschillen te werken en zo een dichtplant dakterras te creëren. Wij adviseren u graag welke planten winterhard zijn en helpen u bij de bescherming van uw planten tijdens de koudere maanden, zodat u lang van uw beplanting kunt genieten. Ook kunnen we u helpen om de planten allemaal op de perfecte plek neer te zetten: in een hangende bloempot, in staande bloempotten of door gebruik te maken van klimplanten. Zo creëren we meer diepte op uw exclusieve dakterras en lijkt de inrichting optisch groter.

Meubels voor exclusieve dakterrassen inrichting

Hoewel een dakterras meestal groter is dan een balkon, is hij vaak wel kleiner dan een tuin. Wanneer u op zoek bent naar de perfecte meubels voor uw exclusieve dakterras, moet u daarom met een aantal dingen rekening houden. Hoe voller het dakterras staat, hoe sterker het gevoel van rust en ontspanning zal ontbreken. Bepaal daarom allereerst of u de ruimte heeft voor een loungehoek en een eethoek of dat u voor een van de twee moet gaan. Hiervoor is het belangrijk om te bepalen wat de functie van uw luxe dakterras zal zijn en hoe u zichzelf hier ziet zitten in de toekomst: met een glas wijn ontspannen op de loungebank of met een uitgebreid diner met al uw vrienden aan de eettafel?

Daarnaast creëert u eenheid door voor meubels in dezelfde stijl te gaan, voor bijvoorbeeld een loungehoek en een eettafel met 4 of 6 stoelen. Voordat u keuzes voor meubels maakt, kunt u dakterras ontwerp voorbeelden bekijken. Bekijk eens de voorbeelden op onze site en informeer gerust naar verdere voorbeelden.

Probeer daarbij uw eigen stijl te ontdekken. Wij staan u graag bij in dit proces, dus aarzel vooral niet om ons al vroeg aan te haken. Dan kunnen we samen ontdekken welke inrichting bij u past en wat voor soort meubels hierbij horen. U kunt erop vertrouwen dat we goed advies geven en naar uw voorkeuren luisteren, zodat we uw ideeën, die u misschien zelf niet eens goed op papier kunt krijgen, tot in perfectie uitvoeren.

Accessoires voor uw luxe dakterras

Naast de planten en meubels is het natuurlijk ook belangrijk om sfeer met diverse accessoires aan te brengen. Denk aan een kleine vuurkorf, om op koude avonden ook van het prachtige uitzicht te kunnen genieten. Bovendien zorgt een vuurkorf voor veel sfeer. Ook een luxe tapijt voor buiten, een schapenvel en een poef zijn een leuke toevoeging en doen net als de verlichting veel voor de sfeer. Denk goed na over alles wat u aan uw dakterras toevoegt om zoveel mogelijk eenheid en rust te creëren, zodat u hier na een vermoeiende dag werken heerlijk tot rust kunt komen.

Tuinarchitect dakterras

Wanneer u op zoek bent naar een architect voor de inrichting van uw exclusieve dakterras, dan bent u bij Hendriks Ultieme Klasse op de juiste plek. Wij zijn gespecialiseerd in de inrichting van dakterrassen. Daarbij ondersteunen we niet alleen bij het ontwerp, maar doen we ook de aanleg en kunnen we de inrichting van uw dakterras of balkon onderhouden. Denk aan het snoeien of winterklaar maken van de planten. Als u op zoek bent naar luxe en exclusiviteit zijn wij de ideale dakterras aannemer om uw ideeën te realiseren.

shape-circles-black.svg
Ik verbind de binnen- en buitenwereld van uw woning op harmonieuze wijze met elkaar.
~Barbara Schliessler
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl
Barbara Schliessler