Top Hoveniers
Tuinen

Onderhoudsarme tuin Giesbeek

In Giesbeek is een aantal jaar geleden de wijk Riesweerd ontstaan. Hier waren nog een aantal kavels beschikbaar voor vrijstaande woningen. Paul den Olden van VOM Architecten heeft voor zijn opdrachtgever een nieuwbouwwoning ontworpen. Een stijlvolle woning met de keuken als middelpunt, een grote vide en veel glas. Bij deze nieuwe woning in Giesbeek hoort een moderne onderhoudsarme tuin.

Strakke tuin Hendriks Hoveniers (6)_0
Strakke tuin Hendriks Hoveniers (3)
Onderhoudsarme tuin Giesbeek
hendriks-hoveniers-strakke-tuin-giesbeek-ontwerp2
Onderhoudsarme tuin Giesbeek
hendriks-hoveniers-strakke-tuin-giesbeek-ontwerp1
Onderhoudsarme tuin Giesbeek
Strakke tuin Hendriks Hoveniers (5)
Onderhoudsarme tuin Giesbeek
Hendriks Hoveniers strakke tuin
Onderhoudsarme tuin Giesbeek

Samen werken aan het tuinontwerp

Het ontwerp van VOM architecten is de basis geweest voor het tuinontwerp door Hendriks Hoveniers. De opdrachtgevers wilden dat de tuin en het huis elkaar gingen versterken. Een strakke, moderne tuin, maar ook een zogenaamde Bourgondische tuin tuin waarin geleefd mag worden. Met ruime terrassen, kinderen die met vrienden die chillen in de loungehoek en een terras met ligbedden om te zonnen.

Een moderne tuin met minder onderhoud

Ook in deze tuin is beperkt tuinonderhoud een wens; grote vlakken met split verhardingen en grote terrassen verminderen niet alleen het onderhoud, maar geven een bepaalde rust en ruimte aan deze relatief ondiepe tuin. Om een duidelijke architectonische lijn te creëren en een eenheid te maken tussen de terrassen en zitplekken, is over de hele breedte van de tuin een betonnen zitbank geplaatst.

Zichtlijnen creëren met bijzonder tuinmeubilair en smeedwerk

De zichtlijn die vanaf de voortuin geheel door de woning naar de achtertuin doorloopt is een roestkleurige cortenstaleplaat als materiaal gebruikt welke in de achtertuin als tafel is geïntegreerd. Een stoere eikenhouten tuinbank en enkele poefen van de firma Grijsen uit Winterswijk geven een warme allure aan het tuinontwerp. De strakke stalen poorten worden door de smid geheel op maat gemaakt volgens het ontwerp van Hendriks Hoveniers. Tevens goed afsluitbaar en gepoedercoat in kleur is de tuin af te sluiten op een stijlvolle manier.

Beplanting voor sfeer, privacy en geborgenheid

Een eenduidige beplanting bestaande uit mooie meerstammige sierheesters en diverse leibomen omarmen de tuin en zorgen voor privacy en geborgenheid. De seizoens kenmerken van de beplantingen zoals voorjaarsbloemen, wintergroene bollen van Taxus, beuken hagen zorgen voor een stijlvolle afwisseling in deze moderne tuin.

Een moderne groene tuin vraagt om een duurzaam dak

Naast het kantoor op de 1ste etage op het overstek van de overkapping heeft Hendriks Hoveniers een groen oftewel een sedumdak aangelegd. Tegenwoordig is de eis dat dakwater moet infiltreren op eigen terrein of via oppervlakkige afwatering moet worden afgevoerd. Een fraai groen beeld is naast de duurzame gedachte een meerwaarde dat een Sedumdak een bufferende werking heeft van regenwater waardoor infiltratie nauwelijks nodig is.

Meer informatie over moderne tuin in Giesbeek

Wilt u meer weten over deze moderne onderhoudsarme tuin en duurzame dakbedekking in Giesbeek? Neem dan contact op met Hendriks Hoveniers. We denken graagmet u mee over de mogelijkheden voor het aanleggen van een moderne tuin en dak.

Tuin specificaties

  • Tuinoppervlakte: Middel grote tuin
  • Bestratingstype: Grote betontegels gecombineerd met grindverharingen.
  • Tuinverlichting: Diverse tuinspots voor het aanlichten van de bomen en diverse wandlampen als sfeerverlichting.
  • Onderhoudsniveau: laag
  • Bouwkundige elementen: Stalen tuinpoorten geheel van smeedwerk en strakke schuttingen. Stalen ‘loper’van cortenstaal en tuintafel.
  • Beplantingstype: Leibomen, bloeiende vaste planten en siergrassen en prachtige solitairstruiken.
  • Locatie: Giesbeek
  • In samenwerking met: Firma Grijsen VOM Architecten

Geef een groene boost aan uw tuin
~Diderik Corts
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl
Diderik