Top Hoveniers

De Sutter Naturally

De Sutter Naturally is 40 jaar geleden opgericht en partner van Hendriks Omheining.

Hendriks Omheining - De Sutter
shape-boxes-white.svg

De Sutter Naturally

De Sutter Naturally is 40 jaar geleden opgericht. De oprichter, Peter de Sutter, werkte in die tijd als staljongen bij topruiter Eric Wauters. In zijn werk kwam hij erachter dat er geen professionele oplossingen voor paardenomheiningen en weidepoorten bestonden. En dat bracht hem op een idee! 40 jaar later is hij met De Sutter Naturally uitgegroeid tot de marktleider in Europa. Inmiddels staat de tweede generatie aan het roer: Jeffrey de Sutter. Topkwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en een exclusieve uitstraling: dat is De Sutter Naturally. Wij van Hendriks Omheining zijn er trots op dé selected partner van De Sutter in Nederland te zijn. 

Productie: Eigen ontwikkeling en productie van paardenomheiningen en weidepoorten

Alle paardenomheiningen en weidepoorten van de De Sutter Naturally die wij plaatsen, worden in eigen huis ontwikkeld en vervaardigd. De thuisbasis van De Sutter is in het Belgische Kampenhout. Daar is een moderne, computergestuurde schrijnwerkerij, waar de volledige productie van de omheiningen en poorten plaatsvindt. 

Selectie van kwaliteitshout

De basis is de aankoop van het juiste kwaliteitshout bij de zagerijen. De Sutter Naturally koopt het hout met veel zorg in bij de bron, ze hanteren daarbij strikte kwaliteitscriteria. Er wordt standaard gekozen voor de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidsklasse, of het nou gaat over grenenhout of tropisch hardhout. Alleen het beste hout is goed genoeg voor de paardenomheiningen, weidepoorten en schuilstallen van De Sutter Naturally. 

Omheiningen en poorten met hoge afwerkingsgraad

De afwerkingsgraad van de omheiningen en poorten van De Sutter is hoog. Het ruwe hout wordt geschaafd tot mooie, gladde balken. Om tot mooi afgewerkte palen en poortonderdelen te komen, worden computergestuurde CNC houtbewerkingsmachines gebruikt. De machines garanderen een nauwkeurigheid tot 0,1 mm.

Duurzaam hout én CO²-neutrale verwarming van bedrijfsgebouwen

Bij De Sutter Naturally zijn ze, net als wij, echte paarden- en natuurliefhebbers. Ze denken dan ook aan de toekomst. 

FSC of PEFC voor duurzaam hout

Bij de vervaardiging van poorten en omheining voor paarden wordt hoofdzakelijk FSC- of PEFC-gecertificeerd hout gebruikt. Het hout heeft daarmee een gecontroleerde en erkende oorsprong, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. 

CO²-neutrale verwarming van bedrijfsgebouwen

De bedrijfsgebouwen van De Sutter Naturally in Kampenhout worden volledig CO²--neutraal verwarmd. Het afvalhout wordt zelfstandig tot houtsnippers verwerkt, dit wordt gebruikt als brandstof voor de centrale verwarming. 

Alle paardenomheining en weidepoorten op voorraad

Bij De Sutter Naturally in het Belgische Kampenhout hebben ze een opslagruimte van 8.000 m². Dit betekent dat ze op elk moment de grootste voorraad aan paardenomheiningen en weidepoorten van heel Europa hebben. Dat is een voordeel voor ons als selected partner in Nederland: wanneer je bij ons een bestelling doet voor paardenomheining of weidepoorten, kunnen we altijd direct uit voorraad leveren. 

Creatief denken buiten de lijnen
~Paul Kromhout
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl Contact
Paul