Top Hoveniers
Omheining

Schapenafrastering

Een mooie en veilige weide afrastering voor uw schapen. Schapen zijn grazers en stellen lage eisen aan hun leefomgeving. Anders dan het overig vee kunnen ze het gehele jaar prima buiten blijven en hoeven ze niet op stal te staan. Dat kan een hoop werk schelen, mits u de weide voor uw schapen op een efficiënte manier inricht met de juiste schapenafrastering. Hendriks Omheining levert schapenafrastering aan zowel particulieren als de professionele schapenhouders.

schaap achter een hek
Schapen met afrastering
Hendriks Omheining
20190718_1220__MG_4083
Hendriks Omheining
20190718_1224__MG_4102
Hendriks Omheining
Schapen omheining
Hendriks Omheining
20180423_1746__MG_5383
Hendriks Omheining
hendriks-omheining-schapenwei-nijboer-14_0
Hendriks Omheining
Hendriks Omheinig Didam (7)
Hendriks Omheining
Hendriks Omheinig Didam (27)
Hendriks Omheining

Schapenafrastering

Schapen zijn grazers en stellen lage eisen aan hun leefomgeving. Anders dan het overig vee kunnen ze het gehele jaar buiten blijven en hoeven ze niet op stal te staan. Dat kan een hoop werk schelen, mits u de weide voor uw schapen op een efficiënte manier inricht met schapenafrastering. Hendriks Omheining levert schapenafrastering aan particulieren en professionele schapenhouders.

Neem contact op Bekijk onze projecten
Beheer uw grond in stijl met onze omheining
~Marco van Gelder
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl Contact
Marco

Hoe een schapenweide inrichten?

Vroeger werden schapenweides vaak afgezet met Meidoornhagen of bijvoorbeeld door het graven van (polder)sloten. Echter is deze natuurlijke barrière wel een vorm van afrasteren waar je controle op moet houden in verband met verdrinkingsgevaar. Een schapenweide kunt u het beste splitsen in percelen. Hierdoor wisselt u het begrazingsgebied van uw schapen af. De mogelijkheid van wisselen biedt meerdere voordelen:

  • Weide’s kunnen onderling sneller herstellen
  • Makkelijker bemesten van weide’s
  • Doorbreken cyclus eventuele parasieten

De grootte van een schapenweide bepalen

Het aantal schapen, het ras en de kwaliteit van de weide bepaalt hoe groot de percelen moeten zijn. De standaard richtlijn is ongeveer 1000 m2 per ooi met hun lammeren. Hendriks Omheiningen kan u desgewenst bijstaan bij het indelen van uw weides.

Kies voor een stevige schapenafrastering

Doordat schapen echte grazers zijn zullen ze proberen op ontdekkingstocht uit te gaan. Schapen zijn altijd in beweging en daarom is een kwalitatief stevige schapenafrastering een must om uw kudde binnen de weide te houden. Een ideale en kwalitatief goede manier van afrasteren voor uw schapen is het gebruik van verzinkt stalen schapengaas. Schapengaas kenmerkt zich door de een kleinere maas aan de onderzijde zodat lammetjes niet knel komen te zitten. Hendriks Omheiningen heeft diverse kwaliteitsgaas en afmetingen waarin we u graag adviseren.

Met of zonder aanvullend schrikdraad

Schapen hebben een dikke isolerende laag wol waardoor ze minder gevoelig zijn voor schrikdraad in vergelijking met andere dieren. Daarom zijn er richtlijnen voor het elektrificeren van uw schapenafrastering. Dat geldt ook voor afstandsisolatoren. Deze kunnen worden bevestigd aan vele type houten, betonnen of ijzeren palen.

Mobiele schapengaasafrastering

Schapen zijn zoals gezegd grazers die in beweging zijn. Een eenvoudige manier van afrasteren is de mobiele afrastering voor schapen. U kunt eenvoudig lossen palen, haspels en draden verplaatsen in een grote weide en zo uw kudde een nieuw deel van de weide gunnen.

Type weidepalen

De palen om het schapengaas tegenaan te bevestigen bepaald vaak de uitstraling. Het oog wil natuurlijk ook wat. Kastanjehouten palen die een robuust, landelijke uitstraling geeft of een strakke gecreosoteerde paal. Hendriks Omheining geeft u de mogelijkheden dat zelfs de indeling en afrastering van uw weide aansluit op de inrichting van de gehele buitenruimte.

Meer informatie over schapenafrastering

Wilt u meer informatie over schapenafrastering? Neem dan contact met ons op of maak online een afspraak. Stuur als u wilt foto's zodat we alvast een inschatting kunnen maken van de mogelijkheden op uw terrein. We werken bij het ontwerp en de aanleg samen met landschapsarchitecten. Deze unieke combinatie zorgt voor een sfeervolle, praktische en veilige schapenafrastering.

Vraag offerte aan