Top Hoveniers
Tuinen

Onderhoudsvrije tuin in Renkum

Langs één van de hoofdwegen naar het centrum van Renkum ligt deze strakke onderhoudsvrije tuin.

Onderhoudsvrije tuin Renkum
Onderhoudsvrije tuin Renkum
Onderhoudsvrije tuin Renkum
Onderhoudsvrije tuin Renkum
Onderhoudsvrije tuin Renkum
Onderhoudsvrije tuin Renkum
Onderhoudsvrije tuin Renkum
Onderhoudsvrije tuin Renkum
Onderhoudsvrije tuin Renkum
Onderhoudsvrije tuin Renkum
Onderhoudsvrije tuin Renkum

Van tuinonderhoud naar genieten

Weinig onderhoud, strak en rust waren enkele belangrijke wensen van deze tuin in Renkum. De eerste keer toen de tuinontwerpers van Hendriks Hoveniers hier een bezoek bracht troffen we een compleet dichtgegroeide tuin aan met bomen, struiken, pergola’s en een grote vijver. De eigenaren waren erg druk met het onderhoud en staken vele uren in de tuin. Daar wilden ze graag vanaf. Dat was een reden om de tuin geheel opnieuw in te laten richten.

Tuinontwerp door tuinspecialisten

Onze tuinontwerper heeft tijdens een uitvoerig intake gesprek de wensen opgenomen en diverse mogelijkheden doorgesproken. Uit de in metingen van de tuin bleken enkele hoogteverschillen, de inkijk naar de buren en raampartijen van de kelder een uitdaging.

Het resultaat

Duidelijke lijnen, opvangen van het hoogteverschil met een tuinmuurtje en een schaduwterras geheel achter in de tuin. Deze strakke en rustige tuin heeft nu een overzichtelijke sfeer van rust en ruimte in een groene oase. Geheel omsloten met het integreren van bestaande bomen en groenblijvers is er nauwelijks inkijk naar buren. 

In de zij-tuin is een stalen trappenpartij gesitueerd om het hoogteverschil vanaf de woning op te vangen en toch licht in de kelders te behouden. De tuin is geheel afgesloten van de voortuin met een kant en klare klimophaag.

Onderhoudsvrije tuin

De beplantingskeus is tevens strak en eenduidig waardoor deze modern ogende tuin nog meer rust uitstraalt. Het onderhoud is teruggebracht tot een minimum omdat de plantenborders geheel zijn dicht geplant met bloeiende bodembedekkers en vaste planten. Het grote gazon, grote terrassen en een verharding van Siersplit tekenen ook bij aan het terugdringen van het onderhoud.

Onderhoudsschema

Het onderhoudsschema van de tuin is nu zo gesitueerd dat na een goede voorjaarsbeurt, een controle op onkruid in mei en het knippen van de hagen in juni het belangrijkste onderhoud is uitgevoerd. In september worden nog enkele sierheesters gesnoeid en de hagen nagelopen. Doordat de plantenborders goed dichtgroeien is onkruid wieden dus nauwelijks meer nodig.

Meer informatie over strakke onderhoudsvrije tuinen

Gaat u liever zitten in uw tuin dan onderhoudswerkzaamheden uitvoeren? Hendriks Hoveniers adviseert u graag naar de mogelijkheden bij strakke onderhoudsvrije tuinen en kan u al een goede inschatting geven wat de mogelijkheden zijn bij de aanleg ervan. Afhankelijk van uw wensen komt onze tuinontwerper graag geheel vrijblijvend bij u langs.

Tuin specificaties

  • Tuinoppervlakte: Middelgrote tuin
  • Bestratingstype: Siersplit in stabilisatiematten en grote trappen van massieve traptreden natuursteen.
  • Tuinverlichting: Diverse tuinspots voor het aanlichten van de bomen, trappen en diverse wandlampen als sfeerverlichting.
  • Onderhoudsniveau: Laag
  • Bouwkundige elementen: Tuinmuur van baksteen, natuursteen trappen en verzinktstalen roosters.
  • Beplantingstype: Groot gazon, bodembedekkende en vakbeplanting om onkruidgroei tegen te gaan.
  • Locatie: Renkum

Geef een groene boost aan uw tuin
~Diderik Corts
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl