Top Hoveniers
Tuinen

Vrijstaande stadstuin Arnhem

In de bekende ‘Burgemeesterswijk’  aan de rand van het stadscentrum van Arnhem heeft Hendriks Hoveniers in samenwerking met Denkers in Tuinen deze stadstuin aangelegd. 

Parrotia Persica Meerstammig
Herwaarden 2
Vrijstaande stadstuin Arnhem
Parrotia Persica Meerstammig
Vrijstaande stadstuin Arnhem
SAM_4836gewone afbeelding site
Vrijstaande stadstuin Arnhem
SAM_4844gewone afbeelding site
Vrijstaande stadstuin Arnhem
Stadstuin
Vrijstaande stadstuin Arnhem

Ontwerpt van de tuin

Voor het ontwerpen van deze tuin heeft Hendriks Hoveniers een samenwerking gezocht met ‘Denkers in Tuinen’ uit Apeldoorn. Deze exclusieve stadstuin heeft een ware metamorfose meegemaakt en is op hoog niveau aangelegd.
De sfeervolle aanbouw aan de woning met buitenhaard, buitenkeuken en een kastenwand zijn ontworpen door de architect Thomas Kemme en hebben wij geïntegreerd in het nieuwe tuinontwerp. 
 
Een groot terras van Belgisch hardstenen tegels van 90 x 90 cm accentueert  in een strakke lijn de  breedte van de tuin. Op een sfeervolle manier is een plantvak in het terras opgenomen en deelt het schaduw terras met openhaard en buitenkeuken met het zonterras. Een strakke blokhaag met een stalen grondkering en 2 statige trappen van natuursteen keren het hoogteverschil in de tuin.
 
Het hoger liggende grasveld met Rhododendron’s geven een ruimtelijke sfeer aan de tuin.
 
In dit tuinontwerp zijn 2 prachtige meerstammige solitairbomen opgenomen om sfeer en karakter in de tuin te krijgen. De Krent in het gazon is verplant vanuit de oude tuin, een exclusieve Parrotia is in het terras gesitueerd en zorgt voor de nodige dieptewerking en natuurlijke schaduw op het terras.

Geef een groene boost aan uw tuin
~Diderik Corts
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl
Diderik