Tuinen

Weelderige bostuin in Bilthoven

Bij een onder architectuur ontworpen woning hoort natuurlijk een onder architectuur ontworpen en aangelegde tuin. In een exclusieve groene villawijk in Bilthoven heeft de tuinarchitect, Denkers in Tuinen, een prachtige villatuin ontworpen. Deze tuin hebben wij mogen aanleggen in 2016  / 2017 en het eindresultaat is echt uniek te noemen.

Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin
Bostuin

Bostuin in een groene wijk

De wijk waarin de bostuin ligt is bijzonder karakteristiek. Het is een combinatie van wonen in een bosrijke en groene omgeving, aan de rand van de randstad. De groene, bosrijke sfeer is in het nieuwe tuinontwerp behouden gebleven, onder andere door de hoge Pinusbomen in te passen in het ontwerp. 

Verlengstuk van de woning

Moderne toegangspoorten met camerasysteem en een passend metselwerk sluiten de tuin automatisch af. De oprijlaan van siergrind is met subtiele cortenstale randen afgezet. De ronde vormen zijn in het werk geheel op maat gewalst en gelast, om een egaal en uniform beeld te kunnen waarborgen. Voor opslag van de afvalcontainers, openhaardhout en een fietsenstalling is een bouwkundig en modern paviljoen gebouwd nabij de entree. Dit paviljoen is volledig op maat gemaakt van staal, in de kleur van de woning. Het paviljoen heeft een houten afscheiding die doorloopt als schutting met de buren. Geheel in samenhang en ingepast in het tuinontwerp. 

Bostuin met boomhut, jacuzzi en buitenkeuken

De eyecatcher van de spectaculaire achtertuin is de boomhut, waar zelfs wifi in aanwezig is. Met een heuse kabelbaan zoeven de kinderen zo hun speelhuis uit. Daarnaast heeft de tuin een hockeyveld met bijbehorende berging, jacuzzi en tuindouche. Ook is er een buitenkeuken te vinden in deze bostuin. Een maairobot zorgt ervoor dat de bewoners geen omkijken hebben naar het gazon. In deze architectonische tuin zijn alle luxe elementen toegepast. 

De bewoners kunnen plaatsnemen op de diverse terrassen in de tuin. Zo is er een terras van natuursteentegels en een vlonderterras. De bewoners hebben hierdoor op ieder moment van de dag een plek in de zon of in de schaduw. Kiest u maar!


Beplanting

De beplanting in deze bostuin is bijzonder te noemen. Grote rododendron groepen en wolkhagen van Laurier geven de tuin veel privacy. Bloemrijke, samengestelde borders met prachtige bloei, herfsttinten en bloembollen in het voorjaar. De tuin is een idyllische plek geworden, die het gevoel van een bos geeft. 

Tuinverlichting

De tuinverlichting is geheel afgestemd op het ontwerp en de beplantingskeus. Diverse bomen en het kunstwerk worden door middel van grondspots verlicht. Daarnaast staan er schijnwerpers voor een goed verlicht hockeyveld en een vergroot gevoel van veiligheid. 

De tuinpaden zijn belicht met cortenstale armaturen, die perfect aansluiten op de cortenstale kantopsluitingen.

Geef een groene boost aan uw tuin
~Diderik Corts
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl Contact