Top Hoveniers
Tuinen

Tot in de kleinste details uitgewerkt

Wat een plaatje, het lijkt wel een vakantieoord! Maar nee, in het Gelderse Velp hebben we deze tuin mogen aanleggen in samenwerking met Studio Kees Marcelis.

Hendriks Hoveniers welness villa tuin Didam  (3)
Hendriks Hoveniers welness villa tuin Didam  (5)
Wellness villatuin
Hendriks Hoveniers welness villa tuin Didam  (7)
Wellness villatuin
Hendriks Hoveniers welness villa tuin Didam  (9)
Wellness villatuin
Hendriks Hoveniers welness villa tuin Didam  (4)
Wellness villatuin
Hendriks Hoveniers welness villa tuin Didam  (1)
Wellness villatuin
Hendriks Hoveniers welness villa tuin Didam  (2)
Wellness villatuin

Ontwerp van de tuin

De wens van de bewoners was een zwembad met poolhouse. Voor de inpassing van deze wensen hebben de bewoners contact gezocht met Studio Kees Marcelis. Vanaf het schetsplan hebben we met Hendriks Hoveniers mogen meekijken naar de materialisatie en de detaillering van het tuinontwerp. Het resultaat! Een geweldige wellness tuin onder hoge architectuur en afwerking. Het poolhouse met complete bar en haard is tot in de kleinste details uitgewerkt. Het zwembad en het poolhouse, geheel gebouwd in samenwerking met Heuff zwembaden en Rob Bruins is voorzien met de nieuwste technieken op het gebied van energie en daarnaast met de meest duurzame materialen afgewerkt.

De stijl van de voortuin is behouden zodat het karakter van niet alleen de woning maar ook de gehele straat in takt blijft. Geen flitsende moderne voortuin in deze chique straat met oude stijlvolle villa’s met karakter. Van vroeger uit is rondom de woning al veel gebruikt gemaakt van Belgisch harsteen. Dit hebben we teruggebracht door de tuinpaden en deels de terrassen weer te voorzien van oude tegels in dezelfde stijl. Een belangrijk punt was om de inkijk naar de achterliggende flats zoveel mogelijk te blokkeren, om zo een besloten gevoel te creëren. Met de juiste manier van het toepassen van het groen blokkeer je inkijk en accentueer je doorkijkjes om een extra spanning in de tuinarchitectuur te krijgen. Door het strategisch planten van 2 grote wintergroene Pinus bomen werd de inkijk naar de flatgebouwen een stuk minder. Een geraamte van wintergroene hagen, gazon en wolkhagen geven ook in de winter een warm en geborgen gevoel. Enkele bloemrijke vakken ingeplant met een cocktail van grassen en een explosie van bloeiende vaste planten, zorgen ervoor dat deze borders ieder seizoen een afwisselend beeld en beleving geven in de tuin. De combinatie tussen het groen met enkele bouwkundige tuinmuurtjes, bloempotten en de wellness van een zwembad met buitendouche maken dit plaatje echt uniek.

Om optimaal te kunnen genieten van de tuin met het exclusieve zwembad en het poolhouse heeft Barbara’s Garden gezorgd voor de finishing touch. De hoogwaardige tuinmeubels van Royal Botania en Tribú zijn in stijl gecombineerd met enkele bloempotten van Atelier Vierkant.

Wij hebben alles in huis om uw droomproject te realiseren
~Jeroen Hendriks
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl Contact
Jeroen