Top Hoveniers
Tuinen

Prive stoeterij Montfoort

Dit project in Montfoort is geheel ontwikkeld en ontworpen door de tuinontwerp van Hendriks Hoveniers.

Prive stoeterij (14)
Prive stoeterij (4)
Prive stoeterij
Prive stoeterij (16)
Prive stoeterij
Prive stoeterij (13)
Prive stoeterij
Prive stoeterij (9)
Prive stoeterij
Prive stoeterij (11)
Prive stoeterij
Prive stoeterij (7)
Prive stoeterij
Prive stoeterij (14)
Prive stoeterij
Prive stoeterij (15)
Prive stoeterij
Prive stoeterij (3)
Prive stoeterij
Prive stoeterij (5)
Prive stoeterij
Prive stoeterij (2)
Prive stoeterij
Prive stoeterij (6)
Prive stoeterij
Prive stoeterij (8)
Prive stoeterij

Ontwerp van de tuin

De tuinontwerper, die ook affiniteit met de paardensport heeft, kenmerkt zijn vormgeving door een functioneel ontwerp samen te laten vloeien met een sfeervolle benadering van de buitenruimte. Paddocks, buitenbakken en stallen worden geheel geïntegreerd in samenhang met de zichtlijnen vanuit de woning en privétuin.
 
De tuinontwerper heeft bij deze tuin in Montfoort een prachtige en sfeervolle overgang gemaakt tussen de privétuin en de paardenstallen. De lange zichtlijn wordt versterkt door rijkbloeiende witte Hortensia’s en architectonisch gesnoeide blokbomen. Een ruime inrit met parkeerplaatsen van siersplit geven deze paardenliefhebber alle mogelijkheid tot laden en lossen met vrachtwagens en trailers.
 
De privétuin, bestaande uit een ruim terras met een stijlvolle vijver en cortenstale achterwand,  is exclusief te noemen. Deze modernetuin heeft het karakter van een boerderijtuin doordat de zichtlijnen naar de omliggende weilanden en maisvelden zijn versterkt. De beplantingsdeskundige van Hendriks Hoveniers, in samenwerking met de tuinontwerper, hebben het beplantingsplan zo ontworpen dat er gebruik is gemaakt van grote groepen met een eenduidige beplantingskeus. Het voordeel hiervan is dat het onderhoud makkelijk is te overzien en als het bloeit…. dan is het ook spectaculair.
 
Bent u een paardenliefhebber en heeft u advies nodig voor het inrichten van uw buitenterrein geheel afgestemd op de paardensport? Hendriks Hoveniers is de specialist voor het inrichten van stoeterijen, stallen, landgoederen en buitenruimtes. 
 
De tuinontwerper zal met een inventariserend gesprek uw wensen vertalen en zelfs het plan driedimensionaal presenteren. Door te werken met de nieuwste technieken zal de tuinontwerper u in een filmpje de mogelijkheden laten zien hoe uw stoeterij in te richten is.
 
Na het opstellen van het schetsontwerp met de daarbij horende presentatie en open kosten raming wordt door de tuinontwerper de aanpassing weer verwerkt naar een definitief ontwerp.
De nauwe samenwerking en ervaring met bijvoorbeeld bekende bedrijven zoals ‘Jan Arts en Jeroen Hendriks Omheiningen’ en ‘Agterberg’ heeft Hendriks Hoveniers al diverse projecten gerealiseerd en een ruime ervaring opgedaan binnen de paardensport.

Tuin specificaties

  • Tuinoppervlakte: Grote boerderijtuin
  • Bestratingstype: Grote tegels van natuursteen ter plaatse van de terrassen en gebakken klinkers
  • Tuinpotten / Plantenbakken: Grote polyester bloembakken antraciet
  • Onderhoudsniveau: Middel / laag door grote groepen beplanting en veel gras
  • Bouwkundige elementen: Strakke vijver en wand van cortenstaal met waterval van r.v.s. Buitenbak met drainagesysteem.
  • Gerealiseerd in: 2012

Geef een groene boost aan uw tuin
~Diderik Corts
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl
Diderik