Top Hoveniers
Tuinen

Paardensportcentrum Lichtenvoorde

Het Paardensportcentrum Lichtenvoorde (PSC Lichtenvoorde) is het meest bekendste paardensportcentrum van oost Nederland. PSC is niet alleen het grootste hippisch complex in de Achterhoek, maar behoort ook tot de grootste van Nederland. Paardensport wordt hier tot en met het hoogste niveau bedreven met in het najaar zelfs een internationaal springconcours Jumping de Achterhoek. Daar hoort uiteraard een mooi landschap en sfeervolle ambiance bij.

Hendriks Hoveniers PSC (11)
Hendriks Hoveniers PSC (10)
Paardensportcentrum Lichtenvoorde
Hendriks Hoveniers PSC (2)
Paardensportcentrum Lichtenvoorde
Hendriks Hoveniers PSC (3)
Paardensportcentrum Lichtenvoorde
Hendriks Hoveniers PSC (11)
Paardensportcentrum Lichtenvoorde
Hendriks Hoveniers PSC (9)
Paardensportcentrum Lichtenvoorde
Hendriks Hoveniers PSC (4)
Paardensportcentrum Lichtenvoorde
Hendriks Hoveniers PSC (7)
Paardensportcentrum Lichtenvoorde
Hendriks Hoveniers PSC (1)
Paardensportcentrum Lichtenvoorde
Hendriks Hoveniers PSC (8)
Paardensportcentrum Lichtenvoorde
Hendriks Hoveniers PSC (5)
Paardensportcentrum Lichtenvoorde
Hendriks Hoveniers PSC (12)
Paardensportcentrum Lichtenvoorde
Hendriks Hoveniers PSC (6)
Paardensportcentrum Lichtenvoorde

Uitbreiden met faciliteiten en sfeer

Het Hippisch complex, dat bestaat uit een schitterende binnenhal met pistes en bodems van Agterberg, krijgen in het najaar van 2016 een uitbreiding. Op het grote buitenterrein van maar liefst 7 hectare heeft de eigenaar de wens een uitbreiding te maken voor een de aanleg van een buitenpiste. PSC Lichtenvoorde heeft Hendriks Hoveniers in de arm genomen om mee te denken over de inrichting van deze buitenaccommodatie. De opdracht voor de landschapsontwerpers van Hendriks Hoveniers was het integreren van een hoofdpiste van 60 x 100 meter en een inrijpiste van 30 x 60 meter.

Een idyllisch landschap

Het paardensportcentrum is gelegen in het dorpje Vragender nabij Lichtenvoorde. Deze unieke locatie van dit hippische centrum komt onder andere omdat het ligt verscholen in het coulisselandschap van de Achterhoek. Dit halfopen landschap met verhoogd liggende Essen, weilanden, houtwallen en doorkijkjes geven de paardenliefhebber het ultieme idyllische gevoel dat de paardensport met zich meebrengt. De landschapsarchitect van Hendriks Hoveniers heeft die nieuwe buitenpistes daarom ook zo in het landschap gesitueerd dat mede door de hoogteverschillen een sfeervolle ambiance is ontstaan.

Samenwerking met Agterberg

Met de uitvoering van dit plan heeft Hendriks Hoveniers samengewerkt met de firma Agterberg één van de specialisten op het gebied van speciale paardenbodems. Agterberg heeft de zogenaamde eb- en vloedbodems aangelegd naar het ontwerp zoals voorgesteld door Hendriks Hoveniers. Daarnaast heeft Hendriks Omheiningen de hekwerken en poorten geplaatst.

Breed uitzicht op de pistes

Tussen de beide pistes is een grondwal gesitueerd die gebruikt kan worden als terras vanwaar je prachtig in de beide buitenpistes kunt kijken. De buitenruimte is verder aangekleed met wintergroene wolkhagen van Laurier en grote gazons. Een nieuwe houtsingel en diverse bomen kleden de buitenruimte helemaal aan zonder het omliggende landschap teniet te doen.

Gemaakt voor de toekomst

Met de gehele inrichting is rekening gehouden met het onderhoud in de toekomst. Alles is zo aangelegd en ontworpen dat het makkelijk te maaien is en een goede bereikbaarheid van machines. Ook de entrees naar de pistes voor de ruiters is breed van opzet met voldoende doorgang voor eventuele paardentrailers.

Meer weten over ons werk bij Paardensportcentrum Lichtenvoorde?

Wilt u het eindresultaat eens komen bekijken bij Paardensportcentrum Lichtenvoorde? Of wilt u meer weten over wat Hendriks Hoveniers kan betekenen voor de groenvoorzieningen in de paardensport sector? Neem dan contact op met Hendriks Hoveniers.

Tuin specificaties

  • Tuinoppervlakte: 7 hectare
  • Bestratingstype: Klinkerverharding en een halfverharding van ‘Achterhoeks Padvast’
  • Onderhoudsniveau: Laag (maaien en 2 x per jaar knippen van de wolkhagen)
  • Beplantingstype: Enkele statige bomen met schitterende herfstkleuren, een singel van Krenten en diverse wintergroene wolkhagen van Laurier
  • In samenwerking met: Hendriks Omheiningen uit Didam, Agterberg bedrijven uit Groenekan

Geef een groene boost aan uw tuin
~Diderik Corts
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl
Diderik