Top Hoveniers
Tuinen

Moderne bostuin in Velp

In de zomer van 2017 hebben we een prachtige villatuin aan de rand van natuurgebied de Posbank mogen aanleggen. In een prachtige wijk met vrijstaande huizen, ruime kavels, aan de rand van de bossen rondom Arnhem, hebben we de buiteninrichting van een verbouwde villa mogen realiseren.

De verbouwde villa is een ontwerp van architect Tjeerd Bloothoofd, hij gaf de villa een totale metamorfose. Het is een strakke, moderne woning geworden, waarbij veel ‘eerlijke’ materialen zijn gebruikt, zoals glas, beton, hout en staal. In het ontwerp is ook een patiotuin opgenomen. 

Hendriks Hoveniers Bostuin Velp (8)
Hendriks Hoveniers Didam (1)_0
Moderne bostuin
Hendriks Hoveniers Didam (10)_0
Moderne bostuin
Hendriks Hoveniers Bostuin Velp (11)
Moderne bostuin
Hendriks Hoveniers Bostuin Velp (10)_0
Moderne bostuin
Hendriks Hoveniers Bostuin Velp (9)
Moderne bostuin
Hendriks Hoveniers Bostuin Velp (8)
Moderne bostuin
Hendriks Hoveniers Bostuin Velp (7)
Moderne bostuin
Hendriks Hoveniers Bostuin Velp (6)
Moderne bostuin
Hendriks Hoveniers Bostuin Velp (5)
Moderne bostuin
Hendriks Hoveniers Bostuin Velp (4)
Moderne bostuin
Hendriks Hoveniers Bostuin Velp (3)
Moderne bostuin
Hendriks Hoveniers Bostuin Velp (2)
Moderne bostuin

Geïnspireerd door het naastgelegen bos

Tijdens het ontwerpproces hebben de eigenaren van de woning Hendriks Hoveniers ingeschakeld om mee te denken over de inrichting van de tuin. De woning heeft grote glazen puien, waardoor de tuin vanuit de woning een echte beleving is, een verlengstuk van de woning. Daarom is het extra belangrijk dat de tuin aansluit bij de sfeer van de woning. Inspiratie rondom de woning was er voor ons volop, zo kregen we veel ideeën van de hoogteverschillen en de doorkijkjes in het naastgelegen bos tijdens het ontwerpproces. 

Strakke, stijlvolle tuin

Ons tuinontwerp heeft ervoor gezorgd dat de tuin strak en stijlvol is geworden, maar wel anders dan de standaard. De tuin heeft daarnaast weinig onderhoud nodig. We hebben een terras gecreëerd bij de keuken, waar de bewoners met name in de ochtenden heerlijk kunnen vertoeven. Ook hebben we een ruim terras met loungehoek gerealiseerd. In de voortuin word je bij de straat verwelkomd door het ruime pad van grootformaat tegels in een hippe crèmekleur. Een stalen poort en het roestkleurige hekwerk, verstopt in de beukenhaag, houden Bram de hond bij huis. 

Groen passend bij de omgeving

Qua groen hebben we gebruik gemaakt van Rhodowolkhagen,  laurierwolken, vakken met grassen en bloeiende hortensia’s, gecombineerd met enkele mooie meerstammige bomen. Wanneer het groen wat is doorgegroeid, zullen we de vorm erin snoeien, dan is deze tuin helemaal ingepast in de straat en sluit het helemaal aan bij deze supergave woning. 

Kenmerken van deze bostuin: 

 • Middelgrote tuin
 • Architectonisch
 • Weinig onderhoud
 • Sfeervol
 • Bestrating en tegels: Schellevis Beton 

Foto's: ©CeesRijnen 

Bekijk al onze bostuinen
Geef een groene boost aan uw tuin
~Diderik Corts
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl Contact
Diderik