Top Hoveniers
Tuinen

Landelijke tuin Groessen

Hendriks Hoveniers landelijke tuin Groessen
Hendriks Hoveniers landelijke tuin (4)
Landelijke tuin Groessen
Hendriks Hoveniers landelijke tuin (2)
Landelijke tuin Groessen
Hendriks Hoveniers landelijke tuin (1)
Landelijke tuin Groessen
Hendriks Hoveniers landelijke tuin (3)
Landelijke tuin Groessen
Hendriks Hoveniers landelijke tuin (5)
Landelijke tuin Groessen
Hendriks Hoveniers landelijke tuin (8)
Landelijke tuin Groessen
Hendriks Hoveniers landelijke tuin (6)
Landelijke tuin Groessen
Hendriks Hoveniers landelijke tuin (7)
Landelijke tuin Groessen
Hendriks Hoveniers landelijke tuin (9)
Landelijke tuin Groessen
Hendriks Hoveniers landelijke tuin (12)
Landelijke tuin Groessen
Hendriks Hoveniers landelijke tuin (10)
Landelijke tuin Groessen
Hendriks Hoveniers landelijke tuin (11)
Landelijke tuin Groessen

Landelijke tuin Groessen

Ontdek deze statige woning met landelijke tuin in het buitengebied van Groessen ontworpen door Friso Woudstra. Een landelijke tuin en woning als deze is de laatste jaren steeds meer de trend om de hectiek in de stad te ontvluchten. Voor deze prachtige locatie, net buiten Arnhem, heeft de tuinontwerper van Hendriks Hoveniers een uniek tuinontwerp gemaakt waarin zichtlijnen de architectuur van de woning versterken.

Geen grenzen tussen tuin en weiland

Deze landelijke tuin is nu nog jong qua aanplant, maar het resultaat is nu al verbluffend te noemen. Dankzij een originele ‘HaHa’, een grondverlaging in het landschap als koppeling met de achterliggend weiland, lijk het alsof de schapen in de tuin open. Deze natuurlijke barrière wordt in Engeland veel toegepast als vervanger van de traditionele hekwerken of afrasteringen.

Straatwerk en beplanting

Het straatwerk is uitgevoerd met een rood/ bruin gebakken dik formaat steen, gecombineerd met een halfverharding bestaande uit siersplit in stabilisatiematten. De kant opsluitingen zijn subtiel uitgevoerd met een dun zinkstalen randje. De exclusieve stoep voor de deuren zijn van basalt natuursteen.

De landelijke tuin bestaat uit afwisselend wintergroen en rijke bloemen voor de zomer. De planten breken de wind op de terrassen en versterken de vele doorkijkjes. De bloemrijke Prairieborders en siergrassen waren een jaar na aanplant al aardig dichtgegroeid.

Licht in onderhoud

Door het gebruik van Prairieborders en plantvakken valt deze tuin in de categorie onderhoudsvrij en zal het onderhoud voornamelijk uit maaiwerk bestaan. Prairieborders hebben nagenoeg geen onderhoud nodig en de struweelbeplanting eens in de 4 jaar. Over enkele jaren gaan we met de fotograaf zeker terug om het volgroeide eindresultaat vast te leggen.

Samenwerkingsverbanden Landelijke tuin Groessen

De hekwerken om de weilanden zijn aangelegd in samenwerking met Jan Arts en Jeroen Hendriks Omheiningen. Bent u geïnteresseerd in de aanleg van een landelijke tuin of heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze medewerkers.

Tuin specificaties

  • Tuinoppervlakte: Groot
  • Bestratingstype Gebakken dikformaat stenen, siersplit in stabilisatiematten
  • Tuinverlichting: Tuinlampen en tuinspots van Bega
  • Onderhoudsniveau: Middel/ laag (ten opzichte van de oppervlakte)
  • Bouwkundige elementen: Natuursteen bordessen naar de deuren, automatische toegangspoort, Betonnen grondkering als HaHA en houten afrasteringen langs weilanden
  • Beplantingstype: Grote groepen heesters als houtsingel, Prairieborders en siergrassen. Duidelijke bomenlaan als benadrukken zichtlijn
  • Locatie: Groessen
  • Gerealiseerd in: Groessen
  • In samenwerking met: Jan Arts Omheiningen