Top Hoveniers
Tuinen

Bloementuin met een moderne twist

Bij de bewoners van deze karakteristieke woning aan de rand van Didam heeft Hendriks Hoveniers een tuinplan opgesteld voor het inrichten van een bloementuin met een moderne twist in de achtertuin. De eigenaresse houdt van tuinieren en heeft groene vingers, maar door het formaat van de tuin en het hoogteverschil zocht de familie advies hoe de structuur van de tuin in te delen en toch een overzichtelijke maar wel een bloemrijke tuin te ontwerpen.

hendriks-hoveniers-bloementuin-didam-3
hendriks-hoveniers-bloementuin-didam-10
Moderne bloementuin
hendriks-hoveniers-bloementuin-didam-11
Moderne bloementuin
hendriks-hoveniers-bloementuin-didam-12
Moderne bloementuin
hendriks-hoveniers-bloementuin-didam-14
Moderne bloementuin
hendriks-hoveniers-bloementuin-didam-9
Moderne bloementuin
hendriks-hoveniers-bloementuin-didam-7
Moderne bloementuin
hendriks-hoveniers-bloementuin-didam-3
Moderne bloementuin
hendriks-hoveniers-bloementuin-didam-6
Moderne bloementuin
hendriks-hoveniers-bloementuin-didam-1_0
Moderne bloementuin
hendriks-hoveniers-bloementuin-didam-2
Moderne bloementuin

Een bloementuin met sterke lijnen

Het ontwerp is ontstaan vanuit de woning door een sterke zichtlijn te creëren. Een strakke vijver in de zichtlijn en een statige trap versterken dit beeld en tekenen de hoofdstructuur. Een ruim gazon met zuilvormige bomen bekrachtigen de zichtlijn. Als contrast van deze strakke lijnen hebben we de plantvakken ingericht met bloemrijke beplantinggroepen.

Een beplantingsplan geschikt voor elk seizoen

Het beplantingsplan, opgesteld door de beplantingsdeskundige, is geheel op wens van bloemkleur en herfstkleur afgestemd. Als basis beginnen we altijd met een advies voor het wintergroene beeld. De basis van deze grote tuin bestaand uit natuurlijk het groene gazon en daarnaast de wintergroene zuilvormige bomen en wintergroene Buxusbollen naast de trap. De plantvakken zijn ingedeeld in een combinatie tussen vaste planten en sierheesters zoals de Hortensia en de prachtige Echinacea.

Een samensmelting van buiten en binnen

Het ruime terras naast de vijver hebben we aangekleed met een pergola van robuuste eiken balken. Deze pergola, met het stoere karakter, is een knipoog naar het vakwerk in de gevel van de woning. Zo hebben we de tuin laten aansluiten bij de sfeer van de woning. Deze pergola zal de komende jaren begroeid raken met enkele klimplanten met soorten zoals een romantische klimroos en bloeiende Clematissen.

Een vijver maakt het helemaal af

De strakke vijver met een natuurlijk helofytenfilter en een extern filtersysteem is door de vijverspecialist geheel technisch uitgewerkt en aangelegd. De heldere vijver biedt de vissen beschutting met diverse soorten zuurstofplanten en een bloeiende waterlelie.

Meer informatie over deze bloementuin

Wilt u meer weten over deze bloementuin met een moderne twist? Of wilt u zelf een beplantingsplan voor een tuin als deze laten opstellen door Hendriks Hoveniers? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden in uw tuin.

Tuin specificaties

  • Tuinoppervlakte: Groot
  • Bestratingstype: Combinatie van natuursteentegels en gebakkenklinkers
  • Tuinverlichting: Tuinspots voor het aanlichten van bomen en solitair heesters
  • Onderhoudsniveau: MiddelBouwkundige elementen, Eiken en stalen pergola's natuursteen trap en strakke vijver
  • Beplantingstype: Samengestelde bloemborders met siergrassen, sierheesters en vaste planten

Geef een groene boost aan uw tuin
~Diderik Corts
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl Contact
Diderik