Tuinen

Aanleg daktuin Hengelo Overijssel

Voor een vastgoedmaatschappij heeft Hendriks Hoveniers twee daken in Hengelo (Overijssel) een ware metamorfose gegeven. De bewoners van deze exclusieve appartementen keken vanuit hun woning en balkon op de daken van de onderliggende parkeergarage. De daken bestonden uit waterspiegels welke een doorn in het oog van de bewoners waren. De constante groene en vieze daken waren toe aan een frisse groene uitstraling.

Daktuin
Daktuin
Daktuin

Ons advies


Hendriks Hoveniers heeft als advies gegeven de daken om te toveren in groene daken! Binnen deze hoogbouw waar alles beton, glas en staal is mis je ‘groen’ als sfeerbepalende factor.

Na het opblazen van de speciale onderlaag en daktuinsubstraat zijn er per dak 2 grote cortenstale ringen geplaatst als bloembakken. Deze bloembakken zijn ingeplant met bloeiende vaste planten en enkele hogere Fluweelbomen. Om deze bloembakken is het gehele dak bekleed met Sedummatten. Eén van de eigenschappen en voordelen van een Sedumdak is dat het weinig onderhoud vergt, enkele keren per jaar (afgestemd op het weer) gaat Hendriks Hoveniers een controle uitvoeren op eventueel onkruid.

Door de aanleg van het vol automatisch beregeningssysteem hebben de omwonenden en de pandeigenaar er nauwelijks omkijken naar. 

Deze qua ontwerp eenvoudige invulling heeft een maximaal effect behaald.
Tijdens de aanleg hebben we van de omwonenden al vele complimenten ontvangen!

Exclusieve tuin met overkapping in de Achterhoek

Voor een opdrachtgever in de Achterhoek hebben we deze strakke moderne tuin mogen aanleggen. De wens van de opdrachtgever was het integreren van een garage met carport en overkapping in het tuinplan. Onze tuinontwerper heeft de architectuur van het gebouw geheel afgestemd op de architectuur van de bestaande woning en een prachtige tuin er om heen gevormd.

Het hoogteverschil maakt het nog spectaculairder! Deze hoogteverschillen worden opgevangen door middel van stalen wanden met inbouwverlichting.
De grote brede trappartijen delen de tuin op in een hoger gedeelte en het lager liggende vernieuwde terras met overkapping.

Deze spectaculaire overkapping met openhaard is tot in detail uitgewerkt en uitgevoerd met extra inbouw heaters in het plafond en sfeervolle verlichting. Ook de verdere tuinverlichting is geheel ‘door’ ontworpen met diverse spots voor het aanlichten van de bijzondere meerstammige solitairbomen en diverse Bega armaturen voor het aanlichten van de tuinpaden. De garage en carport zijn in dezelfde stijl gebouwd en aangelegd.

Ook over het onderhoud is nagedacht! De grote groepen bodembedekkers en Rododendron wolken woekeren dicht waardoor onkruidgroei geen kans zal gaan krijgen. Daarnaast doet de robotmaaier zijn werk, geheel automatisch wordt het gras gemaaid op gewenste tijdstippen! Een automatisch beregeningssysteem zorgt voor de watergift in de zomermaanden, u ziet in deze exclusieve tuin hoef je alleen maar te genieten!

Geef een groene boost aan uw tuin
~Diderik Corts
(0316) 26 81 07 info@hendriksultiemeklasse.nl